Založ si blog

O psovi, ktorý poznal podstatu samotného bytia

Všetci očakávane stáli pred Dunčom. Trvalo roky kým ho konečne chytili a ďalšie dva, dokým niekto dokázal vynájsť stroj na prekladanie psej reči. Celá táto záležitosť vyšla svet miliardu dolárov. Doktor Fasberger zapol prístroj a nikto sa neodvážil ani na pol slova.

„Ste pes, ktorý pozná podstatu samotného bytia a života?“ Opýtal sa sebavedomo.

Dunčo vyplazil jazyk. „Áno.“

„A môžete nám ju povedať?“ Davu búšilo srdce. Boli tam prezidenti, premiéry, vedci, moslimovia, židia a vlastne všetci najvyšší predstavitelia sveta.

„Samozrejme,“ ozval sa prístroj. „Život je v skutočnosti ten naj…,“ zrazu niekde vonku zahúkalo hasičské auto. Dunčo sa obzrel a vybehol za ním.

Dunča už nikdy nikto nevidel.

Jednohubka na vyčistenie hlavy

12.10.2014

Byt (byť) Chcel som ťa zastihnúť v ramienkach tvojho vršku, no ten ležal bezvládne na zemi. Sledoval som teda drobky šiat, čo si za sebou nechávala a našiel ťa fajčiť nahú na parapete balkóna. Pripomenula si mi Venušu – strapatú a nasratú na svet. Zhodil som sa do Adama a pobozkal ti hladký členok, no ty si mlčala ako sardinka v posteli z konzerv. „Musíš sa vyzliecť [...]

Bageta a kebab a samota

11.10.2014

školská taška mi ešte zo včera tiahne pivom. mašírujeme v šáloch, okuliaroch, kabátoch, rukaviciach a vlastne to nijako nevyzerá, nemá to tvar, chýba tomu život no a niekto to odfotí, zarámuje a pod to napíše „ruch mesta“. V Baku sme sa plnili kebabom za euro, v Berlíne za štyri. nikdy som nebol v Prahe, vraj je ako ľalia, rád by som ju navštívil, ale [...]

Pokoj krajine našej!

05.08.2014

Sme jednou z najpokojnejších krajín. Nezúčastňujeme sa vojenských konfliktov, máme skromnú armádu, ktorá sa zväčša podieľa na mierových operáciách NATO (napr. ISAF v Afganistane) a zvnútra nám nehrozia žiadne mohutné protesty ako na Ukrajine. Nezávislý Inštitút pre ekonomiku a mier vydal tohto roku štúdiu s názvom Global peace Index 2014, v ktorej podľa 22 [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

hofo

O tom čo ma rozhorčí, o tom čo ma poteší. Písať o živote, lebo o ňom sa najkrajšie číta...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16207x
Priemerná čítanosť článkov: 2315x

Autor blogu

Kategórie