Založ si blog

Rusko sankcie nezastavia – natiahne chápadlá k vý(c)hodnejším investorom

400 miliárd dolárov. Toľko bude stáť Čínu 30-ročný kontrakt s Ruskom, ktorý dnes podpísal Gazprom a Čínska národná ropná a plynárenská korporácia (CNPC). Ide o 38 miliárd metrov kubických zemného plynu ročne. Zmluva bola pripravovaná 10 rokov a Putinov krok podpísať ju práve teraz sa javí ako celkom logický. Zo Západu predsa čelí rôznym sankciám za krízu na Ukrajine, je teda zrejmé, že orientácia k východnému investorovi Rusku otvára dvere tam, kde ich Európska únia zatvára.  

            „Cena vyhovuje obidvom stranám,“ vyhlásil V.Putin, dnes zrejme najmocnejší muž sveta, na summite v Šanghaji počas podpisovania zmluvy. Najväčším zahraničným dodávateľom zemného plynu bol pre Čínu doteraz Turkmenistan a minulý rok sa k dodávateľom pripojilo Mjanmarsko.

„Ide o najväčší kontrakt v histórii Gazpromu a de facto v histórii celej ZSSR,“ zneli vyjadrenia Alexeia Millera, riaditeľa plynárenskej korporácie.

 

            Východné smerovanie Ruska je len ďalším krokom v jeho imperialistickej politike. Ostáva otázne či si európsky susedia Ruska na čele s Ukrajinou môžu na chvíľu vydýchnuť – treba však mať stále na pamäti na kom je naša a ostatné krajiny po stránke dodávok plynu a ropy závislá. Ktovie kedy sa Putin na protest proti európskym sankciám úplne preorientuje na Áziu a celá naša Európska únia zrazu zistí, že nemáme čo dotankovať do áut a nemáme čim variť.

            Aký je váš názor na túto tému? Myslíte si, že by sa Slovensko malo orientovať smerom k Západu alebo smerom na Východ, a teda k Rusku? Má vôbec EÚ nejaký komplexný recept ako zabrániť imperialistickej filozofii V.Putina?

Jednohubka na vyčistenie hlavy

12.10.2014

Byt (byť) Chcel som ťa zastihnúť v ramienkach tvojho vršku, no ten ležal bezvládne na zemi. Sledoval som teda drobky šiat, čo si za sebou nechávala a našiel ťa fajčiť nahú na parapete balkóna. Pripomenula si mi Venušu – strapatú a nasratú na svet. Zhodil som sa do Adama a pobozkal ti hladký členok, no ty si mlčala ako sardinka v posteli z konzerv. „Musíš sa vyzliecť [...]

Bageta a kebab a samota

11.10.2014

školská taška mi ešte zo včera tiahne pivom. mašírujeme v šáloch, okuliaroch, kabátoch, rukaviciach a vlastne to nijako nevyzerá, nemá to tvar, chýba tomu život no a niekto to odfotí, zarámuje a pod to napíše „ruch mesta“. V Baku sme sa plnili kebabom za euro, v Berlíne za štyri. nikdy som nebol v Prahe, vraj je ako ľalia, rád by som ju navštívil, ale [...]

O psovi, ktorý poznal podstatu samotného bytia

25.08.2014

Všetci očakávane stáli pred Dunčom. Trvalo roky kým ho konečne chytili a ďalšie dva, dokým niekto dokázal vynájsť stroj na prekladanie psej reči. Celá táto záležitosť vyšla svet miliardu dolárov. Doktor Fasberger zapol prístroj a nikto sa neodvážil ani na pol slova. „Ste pes, ktorý pozná podstatu samotného bytia a života?“ Opýtal sa sebavedomo. Dunčo vyplazil [...]

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

hofo

O tom čo ma rozhorčí, o tom čo ma poteší. Písať o živote, lebo o ňom sa najkrajšie číta...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 16204x
Priemerná čítanosť článkov: 2315x

Autor blogu

Kategórie